2014. október 13., hétfő

színes üvegszerű karton, papírkép, barkácsötlet








Vékonyabb kartonpapír, sniccer vágó, vagy  kis olló, stift ragasztó, színes selyempapír vagy pausz vagy egyéb áttetsző, fényáteresztő papír.

Bármilyen, tetszőleges mintát előre rárajzolunk a kartonpapírra, én őszi leveles erdős témát választottam. Úgy vágjuk ki a mintákat, hogy tudjuk mit szeretnénk színesre, és vigyázzunk nehogy kivágjunk olyan részt is ami eltüntetné valamelyik mintánkat, inkább akkor ha ollóval dolgozunk, pár miliméterrel odébb attól hogy végleg levágnánk szúrjunk apró lukat a papírra és így kezdjük el a vágást. leveleket kontúrokat hogy tervezzük meg előre fejben, hogy a papír hátsó része felől milyen papír hogy fog mutatni a képen, lehet keverni a színeket úgy hogy egymás mögé ragasztunk két különböző színű papírt, mintha festéket kevernénk, főleg ha nincs az adott színből, pl. nálam zöldből és pirosból sötétbarna lett, sárga, piros zöldből, világos barna lett.  Lehet kis foltokat kivágni más színekből a levelek így élethűbb kinézetűek lesznek. Érdemes ha van türelmünk előbb egy próba képet vágni, akár sima irodai papírlapból vagy újságpapírból firkapapírból, hogy kitapasztaljuk hogy lesz a legjobb a vágás. Hogy ne vágjunk később rossz képet hozzá, mert élesben már nem mindig tudjuk kijavítani a hibát. Érdemes először nagyvonalúbb egyszerűbb mintákkal kezdeni, vagy csak egy mintával. Kicsit tornáztatja az agyunk is ez a barkácsolós feladat. És ha sikerül cserébe nagyon boldog érzés fog eltölteni bennünket, hogy létre hoztunk valami kis ragyogó színes csodát.

Ha üveg ajtóra, vagy ablakra  felragasztjuk tixo-val akkor, a fény szépen átvilágít rajta és még jobban megéled a képünk, a napszakok fényeitől függően változik majd.  Színes áttetsző papírokkal lámpa burát, vagy  üveg mécsestartót is díszíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése